LOMUDAL® – silmätipat allergisen tulehduksen hoitoon

LOMUDAL® silmätippoja voidaan käyttää joko yksinään tai osana hoitoa, yhdessä antihistamiinitablettien tai nenäsumutteen kanssa. LOMUDAL® on tarkoitettu silmän sidekalvon allergisen tulehduksen eli konjunktiviitin hoitoon. Vaikuttava aine on natriumkromoglikaatti. LOMUDAL® silmätippojen käyttö kannattaa aloittaa jo ennen allergiaoireiden ilmaantumista ja niitä on hyvä käyttää säännöllisesti koko allergiakauden ajan.

Sopii myös piilolinssien käyttäjille!

Kerta-annospipetit ovat säilöntäaineettomia, joten ne sopivat myös säilöntäaineille allergisille henkilöille sekä piilolinssien käyttäjille. Jos käytät pehmeitä piilolinssejä LOMUDAL® -hoidon aikana, poista linssit juuri ennen tippojen tiputtamista ja laita linssit silmiin takaisin aikaisintaan 10 minuutin kuluttua. Muista aina hygieenisyys silmätippoja käyttäessäsi: pese kädet hyvin ennen lääkkeen annostelua.


LOMUDAL® 40 mg/ml silmätipat, liuos, kerta-annospakkaus. Aikuiset ja yli 4-vuotiaat lapset: 1–2 tippaa kumpaankin silmään 2 kertaa vuorokaudessa. Kerta-annospipetit sopivat myös piilolinssien käyttäjille. Potilaiden, jotka käyttävät pehmeitä piilolinssejä hoidon aikana, tulisi poistaa piilolinssit juuri ennen tippojen tiputtamista ja laittaa piilolinssit silmiin aikaisintaan 10 minuutin kuluttua tiputtamisesta. Avattu foliopaketti tulee käyttää 4 viikon sisällä. Katso pakkausseloste.

LOMUDAL® 20 mg/ml silmätipat. Aikuiset ja yli 4-vuotiaat lapset: 1–2 tippaa kumpaankin silmään 4 kertaa vuorokaudessa. Käyttöönoton jälkeen käytettävä 4 viikon kuluessa. Katso pakkausseloste.

Ei henkilöille, jotka ovat yliherkkiä natriumkromoglikaatille tai valmisteen apuaineille.

Elleivät oireet helpotu silmätippoja käytettäessä parin päivän sisällä, on syytä ottaa yhteys lääkäriin. Kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen minkään lääkkeen käyttöä raskauden tai imetyksen aikana. Tutustu pakkausselosteeseen ennen käyttöä. Markkinoija Sanofi.