Sanofi
Kenelle? Milloin? Miten? Siitepölyallergian kysymykset & vastaukset Kenelle? Milloin? Miten? Siitepölyallergian kysymykset & vastaukset
Koivu

Usein kysyttyä

Kuinka nopeasti TELFAST®-antihistamiini vaikuttaa? Kenelle NASACORT®-nenäsumute sopii? Voiko kouluikäinen käyttää LOMUDAL®-silmätippoja?

Siitepölyallergian hoitoon ja Sanofin allergiatuotteisiin liittyviin kysymyksiin vastaukset löytyvät alta. Tuotevalintaan saat apua myös apteekkisi ammattilaisilta.

Kukkaketo

Vastauksia TELFAST®-antihistamiini -kysymyksiin

Miten TELFAST®-antihistamiinitabletit vaikuttavat allergisiin nenä- ja silmäoireisiin?


Miten TELFAST®-antihistamiinitabletit vaikuttavat allergisiin nenä- ja silmäoireisiin?

TELFAST®-antihistamiini lievittää kaikkia allergisen nuhan oireita:

  • tukkoisuutta, aivastelua
  • kutiavaa nenää
  • vuotavaa nenää sekä
  • silmien kutinaa ja punoitusta.

Kenelle TELFAST®-antihistamiini sopii?


Aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille. TELFAST®-antihistamiinia ei sovi raskaana oleville eikä imettäville naisille.

TELFAST®-valmisteesta sanotaan, että se on väsyttämätön antihistamiini. Miksi TELFAST® on väsyttämätön antihistamiini?


TELFAST® on ei-sedatiivinen eli väsyttämätön antihistamiini. TELFAST®-antihistamiinin vaikuttava aine, feksofenadiini ei läpäise veri-aivoestettä, joten antihistamiini ei pääse vaikuttamaan aivoissa aiheuttaen väsymystä. 1

Kuinka nopeasti TELFAST®-antihistamiini vaikuttaa?


Kuinka nopeasti TELFAST®-antihistamiini vaikuttaa?

TELFAST® helpottaa oireita tunnin kuluessa. Yhden antihistamiinitabletin vaikutus kestää 24 tuntia.

Riittääkö antihistamiini siitepölyallergian hoidoksi? Voinko käyttää samanaikaisesti silmätippoja tai nenäsumutetta?


Riittääkö antihistamiini siitepölyallergian hoidoksi? Voinko käyttää samanaikaisesti silmätippoja tai nenäsumutetta?

Kausiluonteiseen siitepölyallergiaan suositellaan ensisijaisesti paikallisia hoitoja. Allergisen nuhan oireita ylläpitävää tulehdusta voit hoitaa mm. NASACORT®-nenäsumutteella ja siitepölyallergian aiheuttamaa silmän sidekalvotulehdusta mm. LOMUDAL®-silmätipoilla. Apteekista ilman reseptiä saatavat antihistamiinitabletit tuovat nopean avun sekä silmä- että nenäoireisiin. Antihistamiineja voidaan myös käyttää yhdessä nenäsumutteiden tai silmätippojen kanssa, mikäli oireet eivät helpotu pelkällä paikallisesti käytettävällä valmisteella.

Katso oireenmukaisen allergian hoidon koko paketti.

Vastauksia LOMUDAL®-silmätipat -kysymyksiin

Mihin kausiluonteisen allergian silmäoireisiin LOMUDAL® -silmätipat auttavat?


Mihin kausiluonteisen allergian silmäoireisiin LOMUDAL® -silmätipat auttavat?

LOMUDAL®-silmätipat auttavat silmän sidekalvon allergisen tulehduksen eli konjunktiviitin aiheuttamiin silmäoireisiin kuten silmien kutinaan, punoitukseen ja vetisyyteen.

Voinko käyttää LOMUDAL®-silmätippoja jo ennen allergiaoireiden ilmaantumista, ennaltaehkäisevästi?


Voinko käyttää LOMUDAL®-silmätippoja jo ennen allergiaoireiden ilmaantumista, ennaltaehkäisevästi?

LOMUDAL®-silmätipat sopivat ennaltaehkäisevään käyttöön: aloita ajoissa – jo siinä vaiheessa kun siitepölyn määrä ilmassa on vähäinen eikä aiheuta vielä allergiaoreita. LOMUDAL®-silmätippoja voit käyttää säännöllisesti koko allergiakauden ajan.

Kenelle LOMUDAL®-silmätipat sopivat? Voiko kouluikäinen lapseni käyttää LOMUDAL®-silmätippoja?


LOMUDAL®-silmätipat on tarkoitettu aikuisille ja yli 4-vuotiaille lapsille. Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen LOMUDAL®-silmätippojen käyttöä.

Voinko käyttää LOMUDAL®-silmätippoja samanaikaisesti piilolinssien kanssa?


LOMUDAL®-kerta-annospipetit ovat säilöntäaineettomia, joten ne sopivat myös sekä säilöntäaineille allergisille että piilolinssien käyttäjille. Jos käytät pehmeitä piilolinssejä LOMUDAL®-hoidon aikana, poista piilolinssit juuri ennen silmätippojen annostelua ja odota vähintään 10 minuutin ennen kun laitat piilolinssit takaisin. LOMUDAL®-pullo sisältää säilöntäainetta, ja sitä ei tule käyttää pehmeiden piilolinssien kanssa.

Vastauksia NASACORT®-nenäsumute -kysymyksiin

Miten NASACORT®-nenäsumute vaikuttaa kausiluonteista siitepölyallergiasta johtuviin nenäoireisiin?


Miten NASACORT®-nenäsumute vaikuttaa kausiluonteista siitepölyallergiasta johtuviin nenäoireisiin?

NASACORT®-nenäsumute lievittää oireita ja helpottaa oloa, kun

  • nenä on tukkoinen
  • nenä kutiaa ja vuotaa
  • aivastuttaa.

NASACORT®-nenäsumute samanaikaisesti lievittää siitepölyallergian nenäoireita ja hoitaa oireita ylläpitävää tulehdusta.

Kuinka nopeasti NASACORT®-nenäsumute vaikuttaa?


Toisilla nenäoireet alkavat lievittyä ensimmäisestä hoitopäivästä lähtien, toisilla oireet häviävät 3–4 päivässä. Paras hyöty saadaan, kun NASACORT®-sumutteen käyttö aloitetaan jo vähän ennen allergiakauden alkua ja valmistetta käytetään säännöllisesti. Kun oireet ovat hallinnassa, voi nenäsumutteen annostusta pienentää. Käänny lääkärin puoleen, ellet tunne oloasi paremmaksi tai jos tunnet olosi huonommaksi 7 vuorokauden jälkeen.

Katso siitepölytiedote täältä.

Kuinka pitkään voin käyttää NASACORT®-nenäsumutetta?


Itsehoitolääkkeenä NASACORT®-nenäsumutetta voit käyttää 3 kuukauden ajan. Ota yhteyttä lääkäriin, mikäli tarvetta on pidempiaikaiseen käyttöön.

Kenelle NASACORT®-nenäsumute sopii?


NASACORT®-nenäsumute on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen NASACORT®-nenäsumutteen käyttöä.

Kuivattaako NASACORT®-nenäsumute nenän limakalvoja?


NASACORT®-nenäsumute on vesiliukoinen, joten se ei kuivata nenän limakalvoja.

Valuuko NASACORT®-nenäsumute alas kurkusta?


Hajuton ja mauton NASACORT®-nenäsumute on mukava käyttää, koska se ei valu nenästä alas kurkkuun. Kun sumutetta ravistetaan ennen annostelua, sen geelimäinen koostumus muuttuu juoksevammaksi. Annostelun jälkeen NASACORT® palautuu takaisin geelimäiseen muotoon nenässä ja pysyy valumatta nenän limakalvoilla.

Voinko käyttää NASACORT®-nenäsumutetta yhdessä muiden allergialääkkeiden tai -valmisteiden kanssa?


Voinko käyttää NASACORT®-nenäsumutetta yhdessä muiden allergialääkkeiden tai -valmisteiden kanssa?

NASACORT®-nenäsumutetta voit käyttää joko yksinään tai osana hoitoa, yhdessä antihistamiinitablettien tai silmätippojen kanssa. Tutustu väsyttämättömään TELFAST®-antihistamiiniin ja LOMUDAL®-silmätippoihin.

Vastauksia ALLENASAL Defence® -kysymyksiin

Miten ALLENASAL Defence® -nenäsumute vaikuttaa?


Miten ALLENASAL Defence® -nenäsumute vaikuttaa?

ALLENASAL Defence® -nenäsumute muodostaa nenän limakalvojen pinnalle suojaavan kalvon, joka vähentää eri allergeenien pääsyä limakalvoille ja estää näin allergisia reaktioita. Nenäsumute suojaa sekä siitepölyn, pölyn että lemmikkieläinten aiheuttamilta oireilta.

Jos olet jo ehtinyt altistumaan allergeeneille, nenäsumutteen muodostama kalvo lievittää allergisia nuhaoireita kuten nenän tukkoisuutta ja ärsytystä.

Miten käytän ALLENASAL Defence® -nenäsumutetta?


ALLENASAL Defence® -valmistetta voi käyttää ennaltaehkäisevästi, 5–15 minuuttia ennen altistusta tai allergisen reaktion alettua. Ennaltaehkäisyyn suihkauta 2–3 kertaa kumpaankin sieraimeen hengittäen samalla kevyesti sisään. Toista 2–3 kertaa vuorokaudessa. Jo ilmenneiden allergiaoireiden hoitoon suihkauta 2–3 kertaa kumpaankin sieraimeen. Toista 3–4 kertaa vuorokaudessa.

Voiko lapseni käyttää ALLENASAL Defence® -nenäsumutetta?


ALLENASAL Defence® sopii aikuisille ja yli 12-vuotiaille.

Sopiiko ALLENASAL Defence® -nenäsumute käytettäväksi raskauden ja imetyksen aikana?


Raskaana olevien ja imettävien naisten ei tule käyttää ALLENASAL Defence® -nenäsumutetta, koska valmistetta ei ole tutkittu näillä ryhmillä.

Ärsyttääkö sumute nenän limakalvoja?


ALLENASAL Defence® -nenäsumute ei ärsytä eikä kuivata nenän limakalvoja. Valmiste vaikuttaa paikallisesti nenässä, eikä imeydy elimistöön.

Voinko käyttää muita allergianhoitoon tarkoitettuja valmisteita yhtä aikaa ALLENASAL Defence® -nenäsumutteen kanssa?


Kyllä, voit käyttää ALLENASAL Defence® -nenäsumutetta samanaikaisen muiden allergiavalmisteiden kanssa. Paikallisesti nenään annettavien hoitojen välillä tulee pitää kuitenkin 15 minuutin tauko.

1 Tashiro M. et al. Central effects of fexofenadine and cetirizine: measurement of psychomotor performance, subjective sleepiness, and brain histamine H1-receptor occupancy using 11C-doxepin positron emission tomography. J Clin Pharmacol. 2004;44(8):890-900.

Siitepölykausi aikaistuu ja pitkittyy

Siitepölykausi alkaa aikaisemmin ja kestää pitempään – ilmaston lämpenemisestä johtuen. Lehtipuiden, heinien ja pujon lisäksi allergiaoireita voivat aiheuttaa ulkoilman homeitiöt.

Siitepölytiedote