Sanofi
Katso siitepölytiedote: tilanne nyt ja ennuste

Siitepölytiedote päivittyy joka tiistai ja perjantai

Turun yliopiston siitepölytiedotus seuraa ilman siitepölypitoisuuksia lepän, koivun ja heinien siitepölykauden ajan. Yhdessä Ilmatieteen laitoksen kanssa tuotetun NORKKO®-palvelun ajantasaiset siitepölytiedotteet karttoineen näet alta. Tiedotteet päivittyvät kahdesti viikossa – tiistaisin ja perjantaisin. Päiväkohtainen tilanne ja lähipäivien ennuste esitetään sekä karttana että sanallisesti.

Tilanne

Siitepölytilanne

Ennuste

Siitepölyennuste

Selitteet

Väriselitteet Määräselitteet

Tilanne

31.7.2020

Heinät kukkivat koko maassa. Pujo kukkii Keski- ja Pohjois-Lappia lukuun ottamatta koko maassa.

Heinien siitepölymäärät ilmassa vaihtelevat enimmäkseen vähäsistä kohtalaisiin Lappia lukuun ottamatta koko maassa, mutta määrät voivat nousta ajoittain runsaiksi. Lapissa määrät ovat enimmäkseen vähäisiä, mutta määrät voivat nousta ajoittain kohtalaisiksi Etelä-Lapissa. Pujon siitepölymäärät vaihtelevat maan eteläosissa vähäisistä kohtalaisiin. Muualla maassa Keski- ja Pohjois-Lappia lukuun ottamatta määrät ovat vähäisiä.

Cladosporium-homesienen itiömäärät ilmassa vaihtelevat maan eteläosissa vähäisistä kohtalaisiin. Alternaria-homesienen itiömäärät ovat maan eteläosissa kohtalaisia.Ennuste

1.-5.8.2020

Heinien kukinta jatkuu koko maassa. Pujon kukinta jatkuu koko sen levinneisyysalueella maan eteläosista Etelä-Lappiin.

Heinien siitepölymäärät vaihtelevat Lappia lukuun ottamatta koko maassa enimmäkseen vähäsistä kohtalaisiin, mutta määrät voivat nousta ajoittain runsaiksi. Etelä-Lapissa määrät ovat enimmäkseen vähäisiä, mutta voivat nousta ajoittain kohtalaisiksi. Keski- ja Pohjois-Lapissa määrät jäävät vähäisiksi. Pujon siitepölymäärät vaihtelevat vähäisistä kohtalaisiin Lappia lukuun ottamatta koko maassa. Etelä-Lapissa määrät jäävät vähäisiksi.

Sade laskee ilman siitepölymääriä.

Jos siitepölyä on tänään vähän, tällä viikolla sitä voi olla jo runsaasti

Siitepölykausi alkoi Suomessa vuonna 2020 poikkeuksellisen aikaisin: ensimmäiset kukkivat pähkinäpensaat havaittiin maan eteläosissa jo tammikuun puolivälin jälkeen. Kaukokulkeutunutta siitepölyä Euroopasta tuli jo tammikuun alussa.

Jos sinulla tai läheiselläsi on kausiluonteinen siitepölyallergia, ilman siitepölypitoisuuksia ja eri kasvien alueellisia kukintakausia kannattaa seurata säännöllisesti. Siitepölymäärät – vähän, kohtalaisesti, runsaasti – auttavat ennakoimaan ja aloittamaan oireidenmukaisen hoidon ajoissa.

Siitepölyn aiheuttaman allergisen nuhan oireisiin on nopea ja tehokas apu.

Lomudal®

Silmätipat allergisen
tulehduksen hoitoon

LOMUDAL®

Itsehoitolääke

Telfast®

Väsyttämätön antihistamiini

TELFAST®

Itsehoitolääke

Nasacort®

Nenäsumute allergiseen nuhaan

NASACORT®

Itsehoitolääke

ALLENASAL Defence®

nenäsumute, joka suojaa
allergisilta nuhaoireilta

LOMUDAL®

CE-merkitty lääkinnällinen valmiste