Sanofi
Katso siitepölytiedote: tilanne nyt ja ennuste

Siitepölytiedote päivittyy joka tiistai ja perjantai

Turun yliopiston siitepölytiedotus seuraa ilman siitepölypitoisuuksia lepän, koivun ja heinien siitepölykauden ajan. Yhdessä Ilmatieteen laitoksen kanssa tuotetun NORKKO®-palvelun ajantasaiset siitepölytiedotteet karttoineen näet alta. Tiedotteet päivittyvät kahdesti viikossa – tiistaisin ja perjantaisin. Päiväkohtainen tilanne ja lähipäivien ennuste esitetään sekä karttana että sanallisesti.

Tilanne

Siitepölytilanne

Ennuste

Siitepölyennuste

Selitteet

Väriselitteet Määräselitteet

Tilanne

3.7.2020

Heinät kukkivat koko maassa. Koivun kukinta on päättynyt Suomessa, mutta Ruotsin ja Norjan vuorilta voi kulkeutua koivun siitepölyä Käsivarren Lappiin.tepölyä Käsivarren Lappiin.

Heinien siitepölymäärät ilmassa ovat enimmäkseen kohtalaisia koko maassa Lappia lukuun ottamatta. Lapissa määrät ovat enimmäkseen vähäisiä, mutta voivat nousta Etelä-Lapissa ajoittain kohtalaisiksi. Koivun siitepölymäärät nousevat ajoittain vähäisiksi Käsivarren Lapissa.

Männyn kukinta heikkenee Lapissa. Runsaana esiintyvä havupuiden siitepöly näkyy keltaisena kerroksena pinnoilla, mutta aiheuttaa allergiaoireita vain harvoille.

Sade laskee ilman siitepölymääriä.

Ennuste

4.-8.7.2020

Heinien kukinta jatkuu koko maassa. Koivun siitepölyä voi kulkeutua Käsivarren Lappiin. Pujon kukinnan odotetaan alkavan lähiviikkojen aikana.

Heinien siitepölymäärien odotetaan vaihtelevan Lappia lukuun ottamatta koko maassa kohtalaisista runsaisiin. Etelä- ja Keski-Lapissa määrät vaihtelevat vähäisistä kohtalaisiin. Pohjois-Lapissa määrien odotetaan jäävän vähäisiksi. Koivun siitepölymäärät voivat nousta ajoittain vähäisiksi Käsivarren Lapissa.

Jos siitepölyä on tänään vähän, tällä viikolla sitä voi olla jo runsaasti

Siitepölykausi alkoi Suomessa vuonna 2020 poikkeuksellisen aikaisin: ensimmäiset kukkivat pähkinäpensaat havaittiin maan eteläosissa jo tammikuun puolivälin jälkeen. Kaukokulkeutunutta siitepölyä Euroopasta tuli jo tammikuun alussa.

Jos sinulla tai läheiselläsi on kausiluonteinen siitepölyallergia, ilman siitepölypitoisuuksia ja eri kasvien alueellisia kukintakausia kannattaa seurata säännöllisesti. Siitepölymäärät – vähän, kohtalaisesti, runsaasti – auttavat ennakoimaan ja aloittamaan oireidenmukaisen hoidon ajoissa.

Siitepölyn aiheuttaman allergisen nuhan oireisiin on nopea ja tehokas apu.

Lomudal®

Silmätipat allergisen
tulehduksen hoitoon

LOMUDAL®

Itsehoitolääke

Telfast®

Väsyttämätön antihistamiini

TELFAST®

Itsehoitolääke

Nasacort®

Nenäsumute allergiseen nuhaan

NASACORT®

Itsehoitolääke

ALLENASAL Defence®

nenäsumute, joka suojaa
allergisilta nuhaoireilta

LOMUDAL®

CE-merkitty lääkinnällinen valmiste